side

nyheter

Helsemyndighetene rapporterte mer enn 6000 bekreftede tilfeller av denguefeber mellom 1. januar og oktober.19 Ulike regioner i Den dominikanske republikk.Dette sammenlignet med 3 837 tilfeller rapportert i samme periode i 2022. De fleste tilfellene forekommer i National Zone, Santiago og Santo Domingo.Dette er de mest fullstendige dataene per 23. oktober.
Helsemyndigheter rapporterer at det var 10 784 tilfeller av dengue rapportert i Den dominikanske republikk i 2022. I 2020 var dette tallet 3 964 tilfeller.I 2019 var det 20 183 saker, i 2018 var det 1 558 saker.Denguefeber regnes som en helårs og landsomfattende trussel i Den dominikanske republikk, med risikoen for infeksjon høyest fra mai til november.
Det finnes to typer dengue-vaksiner: Dengvaxia og Kdenga.Anbefales kun for personer med en historie med dengue-infeksjon og de som bor i land med høy dengue-byrde.Denguefeber overføres gjennom bitt av en infisert mygg.Risikoen for infeksjon har en tendens til å være høyest i by- og forstadsområder.Symptomer på denguefeber inkluderer plutselig feber og minst ett av følgende: alvorlig hodepine, sterke smerter bak øynene, muskel- og/eller leddsmerter, utslett, blåmerker og/eller blødninger fra nesen eller tannkjøttet.Symptomer oppstår vanligvis 5-7 dager etter bittet, men kan oppstå opptil 10 dager etter infeksjon.Denguefeber kan utvikle seg til en mer alvorlig form som kalles dengue hemorragisk feber (DHF).Hvis DHF ikke gjenkjennes og behandles raskt, kan det være dødelig.
Hvis du tidligere har blitt smittet med denguefeber, snakk med legen din om å bli vaksinert.Unngå myggstikk og fjern stående vann for å redusere antall myggstikk.Hvis symptomene utvikler seg innen to uker etter ankomst til det berørte området, søk legehjelp.
    
Dengue-symptomer: Med tilfeller på vei oppover, her er hvordan du takler denne virale feberen


Innleggstid: 20. november 2023